Cleanjo

Jag är sockerberoende.

SOCKERBEROENDE. Det ordet smakar inte gott i min mun. Men jag måste inse det nu. JAG ÄR SOCKERBEROENDE. JAG ÄTER GODIS VARJE DAG.  JAG HATAR DET. Men hur gör man för att sluta då? Jag har tänkt så många gånger att jag bara ska sluta, men det verkar inte gå. För varje dag efter jobbet är jag där igen och stoppar i mig massa skit. Massa tomma kalorier. Jag har så många anledningar att sluta men det GÅR INTE. Det måste gå. Jag måste bestämma mig nu. Första steget är väl att inse att jag är sockerberoende och behandla socker på samma sätt som en drog. För det är verkligen min drog.

Mina största anledningar att sluta:

  • För hälsans skull. Jag är 27 år och har för högt kolesterolvärde. Beror enbart på mitt sockerintag. Maten jag äter är rätt bra. Går självklart att göra bättre, men det är acceptabel.
  • För att jag är mamma, snart tvåbarnsmamma. Jag skulle ALDRIG vilja se mina barn äta som jag gör. Nä det skulle bara inte hända. Så varför gör jag det själv!?!?!?!
  • För vikten. Klyschigt men sant.
  • JAG VILL INTE LEVA SÅ HÄR!

Jag vill känna mig clean. Känna att mitt blod har ett fritt flöde utan massa slagg på insidan av kärlen. Luften jag andas går ner i lungorna och ger mig styrka och renhet. Ta en nyttig smoothie istället för en påse godis och bara känna mig ren. Inifrån och ut.

Men HUR GÖR MAN? vad gör jag när sockersuget slår till och jag inte vill något hellre än att trycka i mig massa godis. Nä jag bara bestämmer mig NU. NU NU NU NU. Ska googla och pinteresta mig till massa bra tips. Men det är JAG som måste göra jobbet. 

HEJA MIG !

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas